TantrikCentre

De Spirituele Aanwezigheid van Naasten

De spirituele aanwezigheid van naasten

Deel dit bericht

Een overlijden van een naaste is een van de meest ingrijpende gebeurtenissen die we in ons leven mee kunnen maken. Iedereen beleeft dit proces op zijn eigen manier, maar er zijn soms ook opvallende overeenkomsten waar te nemen. Zo horen we vaak genoeg dat mensen de aanwezigheid van hun naasten kunnen voelen na hun overlijden. Het kan zijn dat ze zich kenbaar maken door de nabestaanden in hun dromen op te zoeken, of dat er kleine, onverklaarbare dingen gebeuren in huis. Het is menselijk voor ons allen om troost te putten uit de gedachte dat dat diegene ons op de één of andere manier nog steeds nabij is. We weten gewoon niet beter. Maar het zit wel degelijk anders… en dat ga ik nu uitleggen.

Het is bekend dat een mens bestaat uit een ziel, een stoffelijk lichaam en een etherisch lichaam.

  • De ziel is een wezen in zijn zuiverste vorm, de niet-materiële, spirituele component van het leven. De ziel is volmaakt en perfect. Hij is afkomstig uit de zon en keert daar na de dood ook weer naar terug.
  • Het stoffelijk lichaam bestaat uit aarde, lucht, vuur, ether en water.
  • Het etherische lichaam is het tweede lichaam dat uit fijne materie bestaat.

Dit etherische lichaam is ons zogenaamde imperfecte deel. Hierin zitten onze menselijke eigenschappen opgeslagen, maar ook het karma van onze vorige levens. We krijgen als het ware een plunjezak met de verzamelde punten van ‘goed’ en ‘kwaad’ uit het vorige leven weer mee. Dit etherische deel verblijft altijd op het aardse niveau. Immers, alles is energie en energie kan niet vernietigd worden. Hier wacht het etherische deel tot het weer samengevoegd wordt met een nieuw menselijk lichaam, bestaande uit de vijf elementen.

Wat er gebeurt op het moment ná de dood, is dat de ziel terugkeert naar de zon. Maar het etherische lichaam komt vrij van het stoffelijke lichaam. Zonder deze binding gaat dit etherische lichaam nu op deze aarde ronddwalen. Het zal proberen te communiceren met dierbaren, trachten bezit te nemen van een ander lichaam of pogen om op iemands aura mee te liften.  

Dit klinkt mogelijk als iets dat moeilijk voorstelbaar is. Ik zal het uitleggen aan de hand van een boom die aan zijn einde is gekomen. Als de boom sterft en uiteindelijk ter aarde stort, heeft de levensenergie (de ziel) de boom verlaten. De boom is dood. Toch zie je na een tijdje hoe er weer kleine groene takjes tevoorschijn komen. Deze nieuwe takjes hebben niets meer met de oorspronkelijke boom te maken. De levensenergie daarvan is verdwenen en keert niet meer terug. Nee, deze takjes leiden een eigen leven waarin ze de eigenschappen van de boom nabootsen.

Zo kun je het ook zien in het geval van de mens. Zijn of haar levensenergie, de ziel, is vertrokken naar de zon. Maar het karma, de verlangens en de eigenschappen die opgeslagen liggen in het etherische deel, bestaan nog. Samen kunnen ze op overtuigende wijze de verschijning van de overledene nabootsen, compleet met alle slechte eigenschappen die iemand hebben gekenmerkt. Dit noemen we dan een ronddwalende geest. We denken logischerwijs dat we met de overledene te maken hebben, maar dat is niet het geval. Het is slechts een residu, een restverschijnsel van alle verzamelde slechte eigenschappen en karma van deze persoon. Het kan niet vaak genoeg benadrukt worden dat de persoon zelf niet meer bestaat. Wat rest is slechts één en al negativiteit. En negativiteit kan onze eigen energie nooit positief beïnvloeden. Sterker nog, het kan ons zelfs ziek maken!

Dit is waar ik dan weer om de hoek kom kijken. Ik kan u bevrijden van de negatieve energie en karma van een overledene. Als Tantrik gebruik ik verschillende technieken om dwalende zielen weer naar het licht te sturen. Mijn werkwijze is daarbij afhankelijk van uw situatie en behoeften.

Heeft u vragen over wat ik hierin voor u kan betekenen?
Neem dan vrijblijvend contact met mij op.